VVD

De VVD wil Nederland veilig en welvarend houden. In de provincie zorgen we voor bereikbaarheid (wegen, ov) en maken we ruimte voor woningen en banen.

Home > Politieke partijen > VVD | André van Schie

VVD | André van Schie

De VVD is dé club voor de doeners van onze provincie die er echt wat van willen maken. Onze ouders en grootouders hebben een geweldige samenleving opgebouwd en nu moeten wij die samen elke dag weer een beetje beter maken. Dat doen we niet door te schreeuwen langs de zijlijn, maar door aan te pakken. Kies voor doen!

Het is fantastisch wonen in Utrecht. Dat willen we zo houden en ik denk dat het zelfs nog beter kan.

Ik knok voor:

Reizigers in onze provincie, zodat ze sneller en veiliger op de plek komen waar ze willen zijn, met de auto, het OV of op de fiets.

Woningzoekenden die nu geen betaalbaar huur- of koophuis kunnen vinden. Meer bouwen dus!

Werknemers door beter samen te werken met scholen en bedrijven.

Thema: Meer handhaving?

De belangrijkste taak van de overheid is zorgen voor veiligheid. Voor de provincie is dat vooral zorgen voor veilige wegen. We zorgen voor meer- en betere wegen en fietspaden, maar bestrijden ook gevaarlijk en hinderlijk gedrag op de weg.

De VVD is zeer streng voor bedrijven en bewoners die overlast veroorzaken of het milieu vervuilen, ook daar zijn meer handhavers nodig.

Onze eigen handhavers op de bus en in de natuur- en recreatiegebieden zorgen voor een veilig openbaar vervoer, een fijn buitengebied en bestrijden overlast en wangedrag.

Thema: Waar windmolens?

Windmolens zijn een tijdelijke oplossing op weg naar duurzamere energie-opwekking van de toekomst. Ze komen daar waar er lokaal draagvlak voor is en ze zo min mogelijk overlast veroorzaken. De VVD denkt dat aardwarmte en zonne-energie beter in onze provincie passen en wil daar de komende jaren flink ruimte voor geven.

Thema: Waar huizen bouwen?

De vraag naar betaalbare, duurzame woningen is groot in onze centraal gelegen provincie. Iedereen wil hier wel wonen! Bij kleine kernen moeten we echt wat ruimte creëren voor de ouderen en kinderen die in hun eigen buurt willen blijven wonen. Zo houden we de kleine lokale economie ook in bedrijf. Op goed bereikbare plekken bij de steden moeten we snel veel woningen bouwen, zowel binnen de bestaande stad als daarbuiten. Zo is er voldoende ruimte bij Amersfoort (Vathorst) en Utrecht (Rijnenburg) om flinke hoeveelheden te bouwen.

Thema: Auto, fiets of OV?

Het lijkt een kunstmatige tegenstelling. Iedereen gebruikt wel eens de auto, de fiets of het openbaar vervoer. Daarom moeten we overal in investeren om de groei van Utrecht mogelijk te maken. Een aantal partijen denkt dat we alleen in de fiets of het OV moeten investeren, maar de VVD denkt dat we ook voor de automobilist waar voor hun geld moeten geven die via de motorrijtuigenbelasting flink betaalt voor mobiliteit in onze provincie. En als je investeert in bijvoorbeeld een fietstunnel is dat fijn voor de veiligheid, voor de doorstroming. Zo hebben fietser, automobilist en busreiziger er allemaal plezier van!

Thema: Subsidie voor festivals?

Het is zo fijn wonen in onze provincie omdat er zowel in de steden als in het buitengebied ook van alles te doen is. We hebben schitterend erfgoed en prachtige natuur met daartussen ook goede voorzieningen voor de vrije tijd. Als een festival duidelijk van provinciaal belang is, kan de provincie dus ook een handje helpen met de organisatie, dat is goed voor de economie en de inwoners genieten er van.

STEMHULP

Benieuwd hoe goed de winnaars en verliezers bij je passen? Vul het Kieskompas in en ontdek welke partij het beste past bij jouw ideeën.

 

Doe de stemhulp