SP

De SP staat voor een betrokken, open en vrije samenleving waarin solidariteit voorop staat. Vooruitgang begint bij het bestrijden van achterstand.

Home > Politieke partijen > SP | Andrea Poppe

SP | Andrea Poppe

De SP staat voor de mensen die niet aan de bak komen voor een betaalbare woning, een vaste baan, een fatsoenlijk inkomen. We organiseren ze om tegenmacht te bieden aan wat in de maatschappij scheef zit, wat er niet democratisch aan toe gaat. De SP past mij als een warme jas.

De SP staat voor een rechtvaardige provincie. De verspilling van overheidsgeld moet stoppen. Miljoenen worden gebruikt om problemen op te lossen die geen probleem zijn. We kappen dan ook met onzinnige prestigeprojecten, zoals de Westelijke ontsluiting Amersfoort.

De kosten voor de energietransitie moeten eerlijk verdeeld worden: klimaatrechtvaardigheid. De grootste vervuilers dragen het meeste bij.

We investeren in fiets, natuur, openbaar vervoer en werk op VMBO/MBO-niveau. Wonen moet weer voor iedereen betaalbaar worden.

Thema: Meer handhaving?

Deze informatie volgt nog.

Thema: Waar windmolens?

Deze informatie volgt nog.

Thema: Waar huizen bouwen?

Deze informatie volgt nog.

Thema: Auto, fiets of OV?

Deze informatie volgt nog.

Thema: Subsidie voor festivals?

Deze informatie volgt nog.

STEMHULP

Benieuwd hoe goed de winnaars en verliezers bij je passen? Vul het Kieskompas in en ontdek welke partij het beste past bij jouw ideeën.

 

Doe de stemhulp