Martijs uit de Meern kleurt de provincie

“Dat de woningnood hoog is in de provincie Utrecht, merk ik zelf ook. Ik woon met mijn kinderen in een appartement waarvoor ik per maand net zoveel betaal als voor een koophuis, maar in mijn eentje kan ik geen hypotheek krijgen. Als ik reageer op een sociale huurwoning, sta ik op plek 200, terwijl ik al tien jaar ingeschreven sta. Het lijkt me niet verkeerd als de provincie de gemeenten gaat dwingen om voldoende sociale huurwoningen te bouwen. Waar die woningen moeten komen? Daar moet goed naar gekeken worden. Er staan heel veel panden leeg en ook boven winkels kunnen mensen wonen, lijkt me. Als het echt niet anders kan, zullen er uiteindelijk ook woningen moeten worden gebouwd in het groene buitengebied. Er blijven namelijk mensen bijkomen.”

Verhalen uit de provincie

Ashraf uit Amersfoort kleurt de provincie
Bert (en kleinzoon Siem) uit Leusden kleurt de provincie
Conrad uit Utrecht kleurt de provincie
David uit Amersfoort kleurt de provincie
Dina uit Amersfoort kleurt de provincie
Elena uit Amersfoort kleurt de provincie
Gijs uit Amersfoort kleurt de provincie
Hanne en Robert uit Amersfoort kleuren de provincie
Henk uit De Bilt kleurt de provincie
Ilse uit Amersfoort kleurt de provincie
Ilse uit Amersfoort kleurt de provincie
Isis uit Utrecht kleurt de provincie
Jan uit Amersfoort kleurt de provincie
Joris uit Amersfoort kleurt de provincie
Laura uit Utrecht kleurt de provincie
Martijs uit de Meern kleurt de provincie
Nathan uit Groenekan kleurt de provincie
Peter uit Amersfoort kleurt de provincie
Peter uit Amersfoort kleurt de provincie
Rakesh uit Bunschoten kleurt de provincie
Rob uit Amersfoort kleurt de provincie
Robert en Hanne uit Amersfoort kleuren de provincie
Stephanie uit Montfoort kleurt de provincie
Truus uit Amersfoort kleurt de provincie
Yannick uit Amersfoort kleurt de provincie